Bach virág

A Bach virágtechnika egy az 1930-as években felfedezett holisztikus természetgyógyászati módszer, amely, a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A Bach-virágtechnika rendszerét, amelyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége lelki okát.

A Bach-virágtechnika fő jellemzői:

A Bach-virágterápia rendszerében 38 virágeszencia található, melyek mindegyike egy-egy kedélyállapothoz társítható. A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.
A betegség a test-lélek-szellem hármassága közötti harmónia megbomlásából származik, ezért a gyógyulás lehetősége ennek a harmóniának a helyreállításával történhet.
Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe. A gyógyítás nem a testi tünetekre irányul, sokkal inkább az emberi lélekre.

A Bach-virágtechnika felhasználási lehetőségei:

  • A lelki egészség fenntartása vagy helyreállítása
  • Lelki stressz helyzetek és életkrízisek akut kezelése
  • Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése
  • Megelőzés

Mi történik a találkozón és hogyan kell használni a cseppeket?

A Bach virágterápia személyre szabott, lelkiállapotodnak, karakterednek, és egyéniségednek megfelelően specifikus terápia. A Neked megfelelő keveréket 38 virágeszenciából választjuk ki, amely általában 4-6 komponensből áll. A terápia kényelmes környezetben, személyes konzultáció keretében történik. (általában  más terápiás módszerek kiegészítéseként alkalmazzuk). Problémáid okának feltárása után terapeutád készíti el számodra a pillanatnyi lelkiállapotodnak legmegfelelőbb keveréket. A gyógyíredet otthon, napi cseppek formájában kell szedned általában vízben feloldva.

Mennyi idő kell a változáshoz?

Minden ember más, más problémákkal, más élethelyzetekkel így, nem mindenki reagál ugyanabban az ütemben a Bach virágesszenciákra, így a cseppek szedésének időtartama és hatása is egyénenként változik. Ha pillanatnyi az érzelmi kilengésünk, akkor az esszencia bevétele után akár pár pillanat múlva is észlelhetjük a változás pozitív mivoltát.

Lehet azonban, hogy a probléma mélyen ered, ebben az esetben napokig, vagy akár hetekig is eltarthat mire érezzük a hatást, hiszen a virágesszenciák fokozatosan és gyengéden érik el hatásukat.
Általában 3-4 hétre elegendő egy esszenciakeverék, mellékhatásuk nem ismeretes, azonban előfordulhat, hogy az első keverék szedése után más, korábban elnyomott tünetek kerülnek felszínre. A szervezet ilyenkor szabadul meg a már évek óta felhalmozódott lelki terhektől. Legyünk türelemmel önmagunkkal szemben!

És ne felejtsük el Edward Bach megszívlelelndő szavait sem:

„Igazi gyógyulás nem létezik az élethez való hozzáállás megváltoztatása nélkül, lelki béke és belső boldogság nélkül.

Hamarosan induló tanfolyamaink

Alap ThetaHealing® tanfolyam

Részletek >>>