Cranio-sacralis terápia

A cranio-sacralis rendszer egy nemrégiben felfedezett élettani rendszer, melynek egyik fő feladata, hogy biztosítsa annak a cerbrospinális vagyis agyi-gerincvelői folyadéknak a termelődését, keringését és felszívódását, amelyben az agy és az idegrendszer fejlődik él és működik. A cranio-sacralis megnevezés a latin cranium és os sacrum, azaz a koponya és keresztcsont kifejezésekből ered.

A cranio-sacralis rendszer szoros kapcsolatban áll más testi rendszerekkel – a vérkeringéssel, a hormonrendszerrel, a nyirokrendszerrel, a légző rendszerrel, a mozgásrendszerrel. A cranio-sacralis rendszer ellazítása, kezelése támogatja és harmonizálja ezeket a testi rendszereket is.

A cranio-sacralis terápia egy gyengéd, mégis rendkívüli módon hatékony kezelési forma, amely a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére gyakorol hatást, miközben lenyugtatja az idegrendszert. Általánosan javítja az életminőséget és segít konkrét betegségek kezelésében is (pl: krónikus nyak- és hátfájdalom, migrén, krónikus fáradtság, kimerültség, stressz, hormonális problémák, idegrendszeri betegségek, alvászavar, stb.)

A terápia célja a gerincvelő-folyadék akadálytalan áramlásának, és ezáltal az idegrendszer zavartalan működésének biztosítása, az izompólyák ellazítása, az ízületi feszültségek feloldása és a koponyán belüli keringés javítása. Jellemzője a mikromanipuláció, mely a koponyacsontok mikromozgásainak korrigálásán alapul.

Mi történik  a kezelés alatt?

A kezelés alatt a kliens felöltözve, kényelmesen hanyatt fekszik a kezelőasztalon. A kezelés elején a terapeuta gyengéden a páciens testének különböző pontjaira helyezve a kezét megfigyeli annak cranio-sacralis ritmusát. Ezt követően főként a koponyán és a keresztcsonton végez finom mikromanipulációt, rendkívül apró és gyengéd mozdulatokkal korrigálja a koponyacsontok mikromozgásait, meghatározza, majd elhárítja a kötőszövetek szabad mozgásának, az agyi-gerincvelői folyadék szabad áramlásának akadályait, hatást gyakorolva ezzel a test egyéb részeire, rendszereire.
Egy kezelés felnőtteknél kb. 1 óra, gyerekeknél ennél rövidebb.

Jelentkezés cranio-sacralis kezelésre.

Hamarosan induló tanfolyamaink

Alap ThetaHealing® tanfolyam

Részletek >>>